MANTARLI ET SOTE
Malzemeler:
200 gr kuşbaşı dana antrikot
200 gr mantar
1 ad. kırmızı biber
3 ad. yeşil biber
1 küçük soğan
zeytinyağı ve/veya tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 ad. domates
Tuz, karabiber
1 sarımsak
Hazırlanışı:
1- Mantarı yıkayıp temizliyoruz. Orta ateşte az yağla 5-10 dakika soteliyoruz.
2- Mantar pişerken kızdırdığımız ayrı bir tavaya eti atıp pişiriyoruz.Etler suyunu salıp çekene dek pişiriyoruz.Gerekirse sıcak su takviye ediyoruz.Sonra ince doğradığımız soğanı ve sarımsağı ekleyip biraz daha kavuruyoruz.Salçamızı ilave ediyoruz.Biberleri ve küp doğradığımız domatesleri ekliyoruz.Son olarak sotelediğimiz mantarları ekliyoruz.Tuz, karabiber ve dilediğiniz baharatları ekleyip hepsi yumuşayana dek pişiriyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)