Butik kurabiye,denenmiş kek, kurabiye,tatlı ve yemek tarifleri bloğu
16 Mayıs 2020 Cumartesi
HUMUS
HUMUS
Merhaba herkese,
Humus benim çok sevdiğim ve Hatay'a her gidişimde vazgeçilmezim olan yiyecektir.Antakya ve Gaziantep'in yemek kültürüne hayran biri olarak humusu denedim ve bence tadı gayet yakın oldu.Üzerine salata koyunca da lezzeti arttı.Yanında çorba ile de tam bir öğün bence.
Ben işlenmiş et yemiyorum ancak üzerine sucuk ya da pastırma dilimleri ile servis yapılanı da görmüştüm.Bu da bir fikir olabilir belki.
Malzemeler:
2 kase haşlanmış nohut
3 diş sarımsak
1/2 su bardağı tahin
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kaya tuzu
1/2 çay bardağı su
Salatası için:
1/2 demet roka
1/2 demet dereotu
2 adet domates
1/2 kuru soğan
5 adet kornişon turşu (isteğe bağlı)
Zeytinyağı, nar ekşisi
Hazırlanışı:
1- İyice haşladığınız nohudu rondoya atın.Haşlarken bazen kabukları çıkıyor, varsa kabukları alıp atın.Üzerine sarımsak, tahin, zeytnyağı, kimyon, tuz ve su ilave edin.Tüm malzemeyi ekince humusunuz hazır demektir.
2- Diğer tarafta salatayı yapmaya başlayın.Tüm malzemelei irice doğrayın.
3- Humusu servis tabağına koyup üzerine de salatayı ilav edin.
4- İstediğniz miktarda zeytinyağı ve nar ekşisini de ekleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)