1 Eylül 2020 Salı

PANNA COTTA

               



PANNA COTTA
   Bir de bu İtalyan tatlısını deneyeyim😋.Bağlayıcı olarak nişasta ya da un kullanılmadan sadece jelatin kullanılan bu tatlı hem hafif hem de çok kolay yapımı var.Değişik tarifler arasından defalarca yapıp memnun kaldığım bir Panna Cotta tarifi huzurlarınızda:



Malzemeler:
200 ml krema
200 ml süt
1/ sb toz şeker (50 gr)
1/2 yemek kaşığı toz jelatin (açmak için 2 yemek kaşığı su)

Pelte yapacaksanız:

Biraz temizlenmiş meyve
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tozşeker(damak tadınıza göre ayarlayın.)


Hazırlanışı:

1- Krema, süt ve şekeri tenecereye alıp ısıtın.Kesinlikle kaynatmayın.Sadece ısıtmak yeterli.

2- Bir kaseye 2 yemek kaşığı suyu alıp jelatini de içine atıp karıştırın.Isıttığınız sütlü karışımdan 1 kepçe jelatinli suya ekleyin karıştırın ve sonra bu karışımı tenceredeki süte ekleyin.El çırpıcısı ile iyice homojen olana dek karıştırın.


3- Bu kadar.Sonra tatlıyı kepçe ile kaselere paylaştırın.Sıvı bir karışım oluyor ama dolapta 3-4 saat bekleyince sertleşip istenen kıvama ulaşıyor.


4- Eğer isterseniz üzerine pelte yapmak için istediğiniz bir meyveyi (karadut, böğürtlen, üzüm vs) damak tadınıza göre şeker ekleyip, 1 yemek kaşığı nişasta ile pişirin.Tatlı 1 saat dolapta kalıp biraz sertleşince ılıyan pelteyi üzerine dökebilirsiniz.


Afiyetler olsun


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)