17 Ekim 2014 Cuma

FALAFEL (NOHUT KÖFTESİ)









  Arap mutfağına ait bir lezzet falafel.Orjinalinde pita denen ekmekle dürüm şeklinde servis ediliyor.İsterseniz dürüm şeklinde veya salatanızın üzerine koyarak da servis edebilirsiniz...

   Altındaki dürüm ekmeğinin tarifi için buraya tıklayın lütfen.

                           

   Çok değişik soslar ile tüketebilirsiniz.Örneğin:

   1 yemek kaşığı tahin
   1/2 limon suyu 
   1 su bardağı süzme yoğurdu karıştırıp sos yapabilirsiniz...

   Değişiklik olsun diyorsanız işte tarif:




Malzemeler:
1 su bardağı nohut ( 1 gece suda bekletilmiş)
1 orta boy soğan
1-2 diş sarımsak (arzuya göre azaltıp çoğaltılabilir)
4-5 dal taze kişniş ya da maydanoz
Tuz
1 çay kaşığı karbonat (çıtırlık versin diye)
2-3 kaşık un (aldığı kadar)
İstediğiniz baharatlar (kimyon,karabiber, pul biber, 

Hazırlanışı:
1- Nohutları bir gece öncesinden ya da sabahtan ılık suda bekletin.(Yalnızca suda bekletilecek, haşlanmayacak) Maydanoz ya da kişnişi, sarımsak ve  soğanı irice doğrayın.Nohutla birlikte robottan (rondodan) geçirin.Çok püre haline gelmesine gerek yok.

2- Nohutlu karışımı kaba alın.Tuz, baharat ve karbonatı ilave edip iyice yoğurun.Harcı kısa bir süre dinlendirdikten sonra yassı minik toplar haline getirip kızgın yağda kızartın.

3- Dürüm ekmeğinde servis etmek isterseniz, ekmeğin ortasına önce ince kıyılmış maydanozu sonra naneyi boyuna yerleştirin.Üzerine  turşu ve domates koyun.Falafelleri de üzerine ekleyip 1-2 kaşık tahin dökün.Dürüm gibi sarım servis yapın.

ya da 

salatanıza ekleyip karıştırın.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)