14 Ekim 2014 Salı

MAKARNA BÖREĞİ




 Yapımı kolay ve pratik.Üstelik artan makarnaları değerlendirmek için iyi bir yöntem.İster kahvaltı da ister akşam yemeği için uygun.
Tarifim şöyle:

Malzemeler:
2 ad. yufka
yarım paket makarna
200 gr kıyma
biraz maydanoz
1 orta boy soğan
1 ad.yumurta
tuz, karabiber, zeytinyağı

Üzeri için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 ad yumurta






Hazırlanışı:
1- (Ben artan makarnayı kullandım.)Makarnanızı haşlayın.Fazla suyu varsa süzün.

2- Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağı döktüğünüz tencerede soteleyin.Üzerine kıymayı ilave edin.Kıyma kavrulunca tuz, karabiber ,maydanoz ve dilediğiniz baharatları ilave edin.

3- Haşlanmış makarnayı kıymalı harcın içine döküp karıştırın.Soğuduktan sonra yumurtayı da ekleyin.

4- Fırın tepsinizi yağlayın ve 1 ad yufkayı kenarları dışta kalacak şekilde serin.Makarnayı yufkanın içine dökün.Üstüne de kalan yufkayı buruşturarak serin.

5- Üzerine  kasede karıştırdığınız sostan döküp içine de işlemesi için çatal ile delikler açın.

6- Önceden ısıttığınız 190 derece fırında 20-25 dakika üzeri pembeleşene dek pişirin.
     Fırından çıkarınca dilimlemek için soğumasını beklerseniz iyi olur, yoksa dağılabilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)