Çeyizlerin vazgeçilmez aksesuarı danteller...
Kurabiye yapmak için kullanalım onları hadi!.
Mesela annenizin çeyizine koyduğu ve kullanmadığınız için belki size darıldığı dantelleriniz vardır mutlaka.Aslında bunlardan her evde var.Eskiden koltukların üzerinde olurdu kırıştırmadan oturulmaya çalışılırdı.
Dantel önlük yakaları vardı.Siyah podyenin üzerine takılırdı.
Televizyonun ortasına üçgen şekilde konulup ekrana sarkıtılırdı.Tv izlenecekse örtü dikkatlice tv nin üzerindeki biblonun altına sıkıştırılırdı..Hemen her şeyin üzerinde kolalanmış danteller vardı.O zamanlar bunlar ev hanımları için bir prestij göstergesiydi...(Belki hala öyledir)
Sehpanın, masanın üzerinde olması şarttı.Sonra el ne der? Benim annem hala bana geldiğinde bazen ''o kadar dantel örtü hazırladım sana ama hiç kullanmıyorsun'' der.Aslında severim dantellerimi ama yıkaması, ütülemesi falan extra iş.Bende annem gelmeden önde itina ile onları etrafa serpiştiririm oraya buraya.
İşte danteliniz varsa ve değişik sunum olsun derseniz şimdi kullanma vakti.Ütülenmiş ve tercihen kolalanmış olması gerek yani biraz sert olursa üzerindeki motif daha güzel çıkıyor.
Hamuruna tarçın, zencefil ya da istediğiniz aromayı ekleyebilirsiniz.Size kalmış.
Deneyin paylaşın.:)
İyi haftalar herkese...
Malzemeler:
1 yumurta
150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı zencefil (isteğe bağlı)
Aldığı kadar un (orta yumuşaklıkta bir hamur olacak)
Hazırlanışı:
1- Pudra şekeri ve tereyağı mikserle azıcık çırpın.
2- Yumurta, nişasta ve isterseniz tarçın ve zencefili ekleyin ve yoğurun.Unu azar azar ekleyin.
3- Hamuru merdane ile açın.Danteli hamurun üzerine koyup merdane ile üzerinden geçin. Danteli kaldırıp yuvarlak ya da kare kalıpla kesip yağlanmış (veya yağlı kağıt serilmiş) fırın tepsisine yerleştirin.
4- 170 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)