13 Ocak 2015 Salı

TAHİNLİ PEKMEZLİ KEK






   Merhaba, 
   Daha önce tahinli kek pişirmiştim.Çok güzel olunca pekmezlisini de yaptım.Sonuç çok leziz, yumuşacık kekim oldu.Çocuklar için de sağlıklı bir alternatif.

   Üzerine benimkisi gibi şekil yapıp daha yakışıklı görünsün isterseniz stencil kullanabilirsiniz.Yoksa kendiniz de hazırlayabilirsiniz... Mesela ütülü ve kolalı dantel örtünüzü kekin üzerine koyun ve pudra şekerini eleyin...ya da kağıdı makasla istediğiniz gibi şekillendirin ve kekin üzerine koyup pudra şekeri eleyin.Buradaki gibi:




   Her ikisi de güzel olur.Ama aslında hiç gerek yok.Bence sade haliyle daha nefis.Hiç bir zaman kek veya kurabiyeye elenen şekeri sevmemişimdir ama görseli güzel olsun diye arada bir yapıyorum işte.Eee dış güzellik önemli bir yerde:)

   Sentetik olduğundan pişirdiğim hiç bir yiyeceğe toz vanilin eklemiyorum.Onun yerine vanilya özütü kullanırım.Bu kekde tahin ve pekmez tadı baskın olduğundan vanilya özütü kullanmaya gerek duymadım.
  

25 cm kalıp kullandım.



Malzemeler:
4 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı tahin
3/4 su bardağı zeytinyağı (ya da sıvı yağ)
1 su bardağı süt
3-4 su bardağı un (eleyerek ekleyin.)
1 paket kabartma tozu




Hazırlanışı:
1- Yumurtaları ve tozşekeri karıştırma kabına alın ve krema kıvamına gelene dek (yaklaşık 3 dakika )çırpın.

2- Pekmezi, tahini, yağı ve sütü ilave edin.Şöyle bir karıştırın.Çok değil, malzemeler birbirine karışsın yeter.

3- Kabartma tzounu ekleyin ve unu eleyerek ilave edin.Tüm malzemeler bütünleşene dek yani kısa bir süre karıştırın. 25 cm kalıbınızı yağlayın ve üzerine az un eleyin(daha güzel görünmesi için)
Hamuru kalıba dökün ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.

Afiyet olsun

Sorularınız için: bernisbayram@yahoo.com

2 yorum :

  1. Yaraticiligina diyecek sey bulamiyorum goruntu bu kadar guzelse tadi kimbilir nasildir bunu kesin denemeliyim Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım,dene tabiki çocuklar içinde sağlıklı bir alternatif.Ya daaa yarıyıl tatilinde bize gelin ben size hepsinden pişireyim.

      Sil

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)