27 Mayıs 2015 Çarşamba

ÇOKOPRENS TARİFİ






   Ev yapımı çokoprens...
   Çocukluğumun bir dönemine damgasını vurmuş bisküvi çokoprens.Küçükken çokoprensi yer sonra simler yapışsın diye ambalajının iç kısmını da ellerimize yüzümüze falan sürerdik.Parıl parıl sim, kız çocuklarını cezbeder ya.:)

   Tarif çokoprens tadına güzel uyuyor.Kıtır ve boşluklu ince hamur...Hamuru kabarma payını da hesaplayarak ince açmak gerekiyor.Arasına da nutella veya sevdiğiniz kakaolu fındık kreması sürdünüz mü al sana çokoprens...

   Tam tahıllı buğday unu kullanacaksanız unu azar azar ekleyip yoğurun, gerekirse tekrar ekleyin.Tam tahıllı un daha çok su çeker,dolayısı ile beyaz un miktarından daha az tahıllı un eklenir. 





Malzemeler:
1/2 su bardağı esmer şeker
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı zeytinyağı (ya da sıvıyağ)
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı su

Arasına:
Nutella veya sevdiğiniz bir kakaolu fındık kreması



Hazırlanışı:
1- Şeker ve yumurtaları karıştırma kabına alıp malzemeler bütünleşene dek çırpın.Un dışındaki tüm malzemeleri ilave edip şöyle bir karıştırın.

2- Eleyerek ve azar azar unu ekleyin ve yoğurmaya başlayın.Kolay toparlanan ve şekillenen çok da sert olmayan bir hamur elde etmiş olmalısınız.

3- Hamuru 2-3 bezeye ayırıp açın.Kabarmasını da göz önüne alarak çok kalın açmayın.Tercihen bir yuvarlak ve tırtıklı kenarlı kurabiye kalıbı ile şekiller verip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Kalıp yoksa çay bardağı ile de şekillendirebilirsiniz.

4- Tüm hamurlar tepsiye yerleşince 1 çöp şiş çubuğu ile kurabiyelerin yarısının üzerine minik delikler açın.Kurabiyenin alt kısmında kalacak olan bölümü delmeyin.

5- Önceden ısıttığınız fırında pişirin.Kurabiyeler soğuduktan sonra kakaolu fındık kremasını alt kısma sürün üzerine delikli ikinci parçayı yapıştırın.

6- İşte bu kadar...

Afiyet olsun

mail atmak isterseniz:
bernisbayram@yahoo.com

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)