4 Mayıs 2015 Pazartesi

KUĞU PROFİTEROL




   Kuğu profiterol
  Zor gibi görünse de aslında  gayet kolay bir tarif.Tadı bildiğimiz profiterol olsun ama görüntüsü farklı olsun diyenler için gelsin.

  Dikkat edilmesi gereken bir iki nokta: 
-Hamur kalın ve yapışkan bir hamur olacak.
-Kuğunun gövdesini şekillendirirken tatlı kaşığı kullanmanızı öneririm.Pişerken çok  kabarıyorlar, yemek kaşığı ile dev boyutta olurlar.
-Tepsiye dizerken aralıklı dizilmeli ki hamur kabardığında pişerken kendine yer bulsun.



Malzemeler:
1 su bardağı su
115 gr. tereyağı
1 çay kaşığının ucu ile tuz
1 çay kaşığının ucu ile şeker
1 su bardağı un
4 yumurta

Kreması için:
2,5 su bardağı süt
1,5 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 yumurta
Vanilya çubuğunun içi ya da vanilya özütü ya da portakal kabuğu rendesi



Hazırlanışı:
1- Suyu tencereye alın.Kaynamaya başlayınca tereyağı ilave edin.Tuz ve şekeri ekleyin.Unu ekleyip sürekli karıştırın.1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın.Kabuk tutmaması için arada karıştırın.

2- Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.Karışım soğuyunca yumurtaları teker teker ilave edip çırpın.Hamurunuz kalın ve yapışkan bir hamur olacak.

3- Tatlı kaşığı ile bir kaşık hamur alıp başka bir tatlı kaşığı ile hamuru iterek yağlı kağıt serili tepsiye yuvarlak ya da oval şekilleri dizin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 20-25 dakika kadar yani üzeri iyice pembeleşene dek pişirin.Pişerken kapağını kesinlikle açmayın.

4- Artan hamuru sıkma torbasına (ya da ucunu ince kestiğiniz buzdolabı poşetine) doldurun.Kuğunun boyun kısmı için gerekli olan 'S' şeklini fırın tepsisine sıkın ve fırına atın.

5- Şimdi kremanın tüm malzemelerini bir tencereye koyup sürekli karıştırarak pişirin.Koyulaşınca ocaktan alın ve biraz soğuması için bekletin.(Topaklanırsa el blendırı ile açabilirsiniz.)

6- Fırından çıkan ve soğuyan profiterolü alıp önce ortadan yatay ikiye kesin.Kestiğiniz üst parçayı kanatlarını yapmak için bu sefer dikey şekilde ortadan kesin.Bir çay kaşığı ile (ya da krema torbası) içine muhallebiden doldurun.Kanatlarını yerleştirin.Ortasına S şeklindeki kafadan yerleştirin.

7- Dilerseniz çikolata sosu ile veya pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)