Malzemeler:
300 gr tel kadayıf
50 gr tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı un
1 paket toz krem şanti
Bir kaç adet dövülmüş damla sakızı (isteğe bağlı)
Vanilya özütü (toz vanilyayı kastetmiyorum.)
Üzerine:
Antep fıstığı veya ceviz
1- Ben çiğ tel kadayıf kullandım.Kadayıf ve şekeri tercihen yayvan bir tava veya tencereye alın.Orta ateşte rengi dönene kadar kavurun.Cevizleri ilave edin.
2- Süt, toz şeker ve unu tencereye alın, orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirin.Pişince dövdüğünüz damla sakızını ve vanilya özütünü de ekleyip karıştırın.Toz krem şantiyi de ilave edip mikserle 1-2 dakika çırpın ve soğuması için kenarda bekletin.
3- Kadayıfın yarısını borcama bastırarak yayın.Üzerine soğumuş muhallebinin hepsini dökün.Kalan kadayıfı da üzerine dökün.Üzerini ceviz ya da antep fıstığı ile süsleyin...Buzdolabında bir gece bekletip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Ellerine saglık canım muhtesem görünüyor bende en kısa sürede yapacağım
YanıtlaSilEllerine saglık canım muhtesem görünüyor bende en kısa sürede yapacağım
YanıtlaSilTeşekkür ederim Özlem'cim.Şimdiden afiyet olsun o zaman:)
Sil