Sürekli pişirdiğim tahinli, enfes kurabiyeler.Ağızda eriyor ve dağılıyor.Deneyin çok seveceksiniz...
Resimleri çektiğim gün hava kapalıydı, pek içime sinmedi ama ertesi güne kurabiye kalmadı yeniden fotoğraflamak için...
Diğer tahinli tariflerim:
Tahinli pekmezli kek için buraya
Tahinli rulo kurabiye için buraya
Tahinli çelenk çörek için buraya
Tahinli kek için buraya tıklayabilirsiniz.
Malzemeler:
1 su bardağı zeytinyağ (ya da sıvı yağ)
1 yumurta sarısı (beyazı üzerine sürülecek)
1 su bardağı tahin
1 su bardağı toz şeker
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzerine:
Artan yumurta beyazı, file badem veya toz şeker veya fındık ya da ceviz (tercih sizin)
Hazırlanışı:
1- Un dışındaki tüm malzemeleri karıştırma kabına alın.Unu eleyerek ve azar azar ilave ederek bir hamur yoğurun.(Unu bir anda eklemeyin.O zaman hamuru toparlamak zor olur.)
2- Hamurdan cevizden biraz büyük toplar yapıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayın.Hamur toplarını önce yumurta beyazına bulayın sonra file badem ya da ceviz kırıklarına batırın.
Eğer toz şeker kullanacaksanız hamuru yumurta beyazına bandırıp tepsiye dizin ve üzerine bir tutam şeker serpin.
3- Önceden ısıttığınız 175 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)