Dünkü etli kuru fasulye tarifinden sonra çok geri dönüş alınca bugün de yemeklerden devam edeyim istedim.Hep kurabiye, tatlı olmasın dimi ya!
Sonbahardayız.İzmir'de hava yağmurlu ve serin.Kış mevsimini ve yağmuru çok seven biri olarak benim mevsimim geldi diyebiliriz.Kordon'da ya da sahilde bir kafede oturup kahve yudumlamak ya da sinemaya gitmek zamanları...
Kış geldi mi çorba sezonu da açılmış demektir.Bugün yapımı çok basit, pirinç çorbası pişirdim.Gayet güzel, lezzetli ve pratik.
Sevgiyle kalın.
Malzemeler:
1 çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
Tuz ,karabiber
1litre su (dilerseniz et suyu)
Hazırlanışı:
1- Tencereye yağları ve soyulup küp doğranmış domatesi ve çintilmiş sarımsakları ekleyin.Domatesler biraz pişince salçayı ilave edin.
2- Suyu ya da et suyunu ilave edin. Kaynamaya başlayınca pirinçleri de ilave edip tuzunu karabiberini ayarlayın.Ocağın altını kısıp ,pirinçler açılana(yumuşayana) kadar pişirin.
3- Pirinç bekledikçe şişeceğinden gerekirse sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)