Merhabalar;
Herkesin bildiği ve pratikliğinden dolayı pişirdiği bir yemek olan fırında köfteli patates ya da patatesli köfte tarifi ile karşınızdayım.Aynı tarif olmasına karşın bunlar yuvarlak kesim:)Patatesi daire biçiminde doğradım ve yuvarlak köfteler hazırladım.
Deneyip paylaşın hadi...
Sevgiler
Malzemeler:
3 adet patates (miktarı kendiniz ayarlayabilirsiniz)
3 adet yeşil biber
2 adet domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı (ya da sıvıyağ)
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Su
Köftesi için:
300 gr kıyma
1 dilim bayat ekmek içi
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
Tuz, karabiber,kimyon,kekik köfte baharatı (tercih sizin)
Hazırlanışı:
1- Kıymayı geniş bir kaba alıp üzerine rendelediğiniz soğanı, ezilmiş sarımsağı ve baharatları ekleyin.Ekmeğin içini de ufalayın.(Ekmek çok sertse biraz suda ıslatıp suyunu sıkarak köfte harcına ekleyebilirsiniz.)
Harcı yoğurun.Yuvarlak şekil verip üzerini örtün ve buzdolabında dinlendirin.
2- Patatesleri soyup yuvarlak şekilde dilimleyin.Biraz tuz ilavesi ile kızgın yağda hafifçe kızartın.Tabağa alın.
3- Köfteleri de kızartın.Borcam ya da fırın tepsisine bir köfte bir patates şeklinde sıralayın.
4- Bir kasede zeytinyağı, salça ,su ve baharatları karıştırın.Tepsiye dökün.Sulu karışımın patateslerle aynı seviyede olması yeterli,
5- 220 derece fırında 25 dakika kadar pişirip servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)