15 Ekim 2020 Perşembe

FAVA (kuru bakladan)





 FAVA
      Fava Ege ve Yunan mutfağı ile özdeşleşen ve kuru bakla ile yapılan ve sevilen mezelerden birisidir..Şu şekilde hazırladım.

Malzemeler:
2 su bardağı kuru iç bakla
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
1/2 yemek kaşığı toz şeker
tuz
1/2 demet dereotu

Hazırlanışı:
1- Baklayı iyice yıkayıp bir gece önceden ıslatın. (kimisi düdüklüde pişiriyor ama ben gerek duymuyorum, önceden de ıslatınca kısa sürede pişiyor zaten.)

2- Tencereye zeytinyağını ve yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip hafifçe kavurun.Islattığımız baklanın suyunu süzüp soğanlara ekleyin.Üzerini 3-4 parmak aşacak şekilde su ekleyip pişmeye bırakın.Tuzunu, limonu ve şekerini ekleyip kısık ateşte pişirin.Arada bir karıştırın.

3- Pişince ocaktan alın ve blenderdan geçirin.Üzerine kıyılmış dereotu ilavesi ile servis edebilirsiniz.Önce biraz sulu olsa da bekledikçe katılaşıyor.Buzdolabında 5-6 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

afiyet olsun


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)