FAVA
Fava Ege ve Yunan mutfağı ile özdeşleşen ve kuru bakla ile yapılan ve sevilen mezelerden birisidir..Şu şekilde hazırladım.
Malzemeler:
2 su bardağı kuru iç bakla
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
1/2 yemek kaşığı toz şeker
tuz
1/2 demet dereotu
Hazırlanışı:
1- Baklayı iyice yıkayıp bir gece önceden ıslatın. (kimisi düdüklüde pişiriyor ama ben gerek duymuyorum, önceden de ıslatınca kısa sürede pişiyor zaten.)
2- Tencereye zeytinyağını ve yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip hafifçe kavurun.Islattığımız baklanın suyunu süzüp soğanlara ekleyin.Üzerini 3-4 parmak aşacak şekilde su ekleyip pişmeye bırakın.Tuzunu, limonu ve şekerini ekleyip kısık ateşte pişirin.Arada bir karıştırın.
3- Pişince ocaktan alın ve blenderdan geçirin.Üzerine kıyılmış dereotu ilavesi ile servis edebilirsiniz.Önce biraz sulu olsa da bekledikçe katılaşıyor.Buzdolabında 5-6 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)