KRUTON
Neredeyse hiç bir yiyeceği çöpe atmmaya gayret ederim.Özellikle de ekmeğimi...Ekmeği 10 yıldır kendim yaparım, hiç dışarıdan almam.Çoğu zaman tamamı tüketilse de bazen artıyor.Böyle arttı mı çorbalar için nefis krutonlar hazırlarım.Tek başına çerez gibi bile yemek için çok lezzetli...Bazen de fırında kızartıp, robotta çekerek galeta unu yaparım...
Dışarıdan aldığınız beyaz ekmek iyice sertleşmeden yapmak lazım yoksa dilimlenmez:) Buğday, çavdar vs ekmeği ise kolay kesmek için buzdolabında bir gece bekletin ve sonra dilimleyin.
Son olarak baharatsız sade olarak da hazırlanabilir...
Malzemeler:
5-6 dilim ekmek
4-5 yemek kaşığı zeytinyağI
1 tatlı kaşığı kekik
(isterseniz 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kırmızı biber, 1 çay kaşığı kurutulmuş maydanoz ve 1 diş iyice ezilmiş sarımsak)Hazırlanışı:
1- Sarımsak kullanacaksanız havanda iyice ezin.
2- Zeytinyağı bir kaseye dökün ve tüm baharatları ve sarımsağı ilave edip iyice karıştırın.
3- Ekmekleri minik küpler halinde kesip yağlı kağıt serili tepsiye dökün ve üzerine kaşıkla yavaşça bu zeytinyağlı karışımı yedirin.
4- 170 derece fırında 10-12 dakika pembeleşene kadar pişirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)