21 Ekim 2020 Çarşamba

HÜNKAR BEĞENDİ





    HÜNKARBEĞENDİ

      Bu yemekte dana bonfile kullanılması etin daha yumuşak   olmasını ve çabuk pişmesini sağlar.Patlıcan zamanı geçmeden denenmesi gereken bir tarif...

Malzemeler:

3 adet közlenmiş patlıcan

300 gr dana kuşbaşı (bonfileden)

2 adet orta boy domates

1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

1 yemek kaşığı domates salçası

3 adet yeşil biber

 

Beğendi sos:

yemek kaşığı un

3-4 yemek kaşığı tereyağı 

zeytinyağı

1,5 su bardağı süt

1/2 muskat rendesi

karabiber/ tuz


Hazırlanışı:

1- Patlıcanları közleyin.

2- Tereyağı ve zeytinyağı eklenmi tavada et kavrulup pişirilir.Pişmesine yakın ince doğranmış biberler,küp doğranmış domates ve biraz salça eklenir.En son tuz ve karabiber ilave edilir. Suyu yeterli gelmzese biraz su ilave edilebilir.Kısık ateşte pişirilir.

3- Başka bir tencerede tereyağı ve un kavrulur.Un güzelçe kavrulduktan sonra azar azar süt ilave edilir ve sürekli karıştırılır.

4- Sos katışlaşmaya başlayınca közlenmiş patlıcan, rende peynir,muskat, karabiber ve tuz ialve edilerek iyice karıştırılır.

5- Beğendi hazır olunca servis tabaklarına pay edilir.Hazır olan sote beğendilerin üzerinde servis edilir.

afiyet olsun

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)