Malzemeler:
3 adet közlenmiş patlıcan
300 gr dana kuşbaşı (bonfileden)
2 adet orta boy domates
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı domates salçası
3 adet yeşil biber
Beğendi sos:
3 yemek kaşığı un
3-4 yemek kaşığı tereyağı
zeytinyağı
1,5 su bardağı süt
1/2 muskat rendesi
karabiber/ tuz
Hazırlanışı:
1- Patlıcanları közleyin.
2- Tereyağı ve zeytinyağı eklenmi tavada et kavrulup pişirilir.Pişmesine yakın ince doğranmış biberler,küp doğranmış domates ve biraz salça eklenir.En son tuz ve karabiber ilave edilir. Suyu yeterli gelmzese biraz su ilave edilebilir.Kısık ateşte pişirilir.
3- Başka bir tencerede tereyağı ve un kavrulur.Un güzelçe kavrulduktan sonra azar azar süt ilave edilir ve sürekli karıştırılır.
4- Sos katışlaşmaya başlayınca közlenmiş patlıcan, rende peynir,muskat, karabiber ve tuz ialve edilerek iyice karıştırılır.
5- Beğendi hazır olunca servis tabaklarına pay edilir.Hazır olan sote beğendilerin üzerinde servis edilir.
afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)