Çok pratik ve şık sunumlu minik pastacıklar...
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
75 gr.tereyağı (oda sıcaklığında)
2 yumurta
7 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant /kuru maya ya da 1/2 paket yaş maya
5 su bardağı un (eleyerek ve azar azar)
arasına:
krema şanti ve süt
isterseniz meyve parçaları, kuru üzüm, fınıdk vs
hazırlanışı:
1- Maya ve ılık süt ve suyu yoğurma kabına alın.Bir kaç dakika mayanın aktifleşmesi için bekledikten sonra tüm malzemeyi ekleyerek yoğrğun.Unu azar azar ekleyin.Bazen 4,5 su bardağı da yeterli oluyor.Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olmalı.Hamuru 1 saat kadar mayalanması için üzerini örtüp bekletin.
2- Bu aşamada krem şantiyi süt ile hazırlayıp dolaba kaldırın.
3- Hamur mayalanınca elinizle mandalina büyüklüğünde yuvarlaklar yapın.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve yarım saat kadar da tepsi mayası için bekletin.
4- Önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri pembeleşene dek pişirin.
4- Fırından çıkınca soğuması için bekletin.Tamamen soğuyunca ortadan ikiye kesin.Önceden hazırladığınız krem şantinin içine dilerseniz meyve parçaları da ekleyip karıştırın ve pofuduk pastanın içine sıkın.Üst kapağını kapatın.Üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.Servise hazır afiyet olsun...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)