Malzemeler:
300 gr. ıspanak
300 gr. ıspanak
1 adet soğan
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
yoğurtlu kısmı:
1 kase süzme yoğurt
2 diş sarımsak
tuz
Üzerine:
tereyağı ve kırmızı biber
Hazırlanışı:
1- Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın.Yemeklik doğradığınız soğanı da ekleyin.Rengi hafif dönünce güzelce yıkayıp doğradığınız ıspanakları da ilave edin.Tuzunıu ekleyip kapağını kapatıp 5-10 dakika pişirin. (Suyunu çekene kadar uzun pişirmiyorum ben.Ispanak kendini bırakıp rengini değiştirdiğinde ocağı kapatıyotum. O esnada yoğurdu hazırlıyorum.Sonra suyu varsa süzüp öyle kullanıyorum.Çok pişince vitaminini kaybedecek gibi geliyor...)
2- Yoğurdu gerekiyorsa az suyla açın.Ispanak kendi suyunu da bıraktığı için yoğurdu fazla sulandırmayın.Dövdüğünüz sarımsakları ve tuzu yoğurda ekleyinp karıştırın.Suyunu süzdüğünüz ve soğumuş ıspanağı ekleyip karıştırın.
3- Küçük bir tavada tereyağı ve kırmızı biberi ısıtın.Servis tabağına aldığınız ıspanağın üzerine tereyağlı biberi de döküp afiyetle yiyin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)