FIRINDA KARNABAHAR
Ben hafif diriliği sevdiğimden önceden karnabaharı haşlamadım.Zaten sosu döküp fırına attığımda yumuşuyor.Ayrıca çok kalın sevmediğimden ince yaydım karnabaharı.Bu şekilde daha güzel oluyor...
Malzemeler:
1 küçük karnabahar
2 yumurta
1 küçük karnabahar
2 yumurta
4-5 yemek kaşığı yoğurt
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber, kırmızıbiber ve dilediğiniz baharat
Üzerine:
Rendelenemiş peynir
Hazırlanışı:
1-Yumurta ve yoğurdu çırptım.İçine zeytinyağı ve baharatları da ekledim.Yıkayıp temizlediğim ve elimle küçük parçalara ayırdığım karnabaharı fırın kabına aldım.Üzerine hazırladığım karışımı döküp malzeme ile bütünleşsin diye karıştırdım. 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişiridim.Sonra çıkarıp üzerine rendelenmiş peynir serptim ve üstü kızarana kadar tekrar fırına atıp pişiridim.
Deneyeceklere afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)