SUSAMLI TUZLU PASTANE KURABİYESİ
Aynı pastanedeki gibi oluyor.Hava almayan kapta 1 hafta ilk günkü gibi durur.İçine kabartma tozu eklemiyorum. Göremeyince şaşırmayın:) İlla da içime sinmez ekleyeyim derseniz 1 çay kaşığının ucu ile ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1/2 çay bardağı zeytinyağı (ya da sıvı yağ)
1 yumurta (beyazı içine, sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı şeker
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1/2 çay bardağı zeytinyağı (ya da sıvı yağ)
1 yumurta (beyazı içine, sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı su
3-4 su bardağı un
üzerine:
3 yemek kaşığı su
3-4 su bardağı un
üzerine:
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı pekmez (yumurta ile çırpın)
susam
Hazırlanışı:
1- Un dışındaki tüm malzemeleri yoğurma kabınıza alın.Elinizle hafifçe karıştırıp kabartma tozunu ve eleyerek bardak bardak unu ilave edin.(Unun hepsini aynı anda koymayın, un fazla gelirse toparlaması çok zor olur.Her unun da su çekme miktarı farklı olacağından birer bardak ekleyip yoğurarak kıvamı ayarlayabilirsiniz.)
2- Hamurunuz ele yapışmayan kıvama geldiğinde tezgahta küçük halka şeklini verin.Yağlı kağıt serili tepsiye dizip, yumurta sarısı sürüp susam serpin
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)