ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLA
Biz Ege'liler genel olarak zeytinyağlı yemekleri çok severiz...Hem sağlıklı, hem daha haif olurlar.Bu yemek de onlardan birisi.Aslında bazı yerlerde meze olarak tükettiğim bir çeşitti.Fakat elimdeki iç baklayı bu kez salçalı yemek yerine bu şekilde yapsam ve ana yemek olarak tüketsem nasıl olur dedim, enfes oldu.Üzerine de sarımsaklı yoğurt dökünce yanında başka yemeğe gerek kalmadı.
Deneyeceklere kolay gelsin.Sevgiler
Malzemeler:
500 gr iç bakla
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
1 çay kaşığı toz şeker (isterseniz)
Limon suyu
500 gr iç bakla
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
1 çay kaşığı toz şeker (isterseniz)
Limon suyu
Hazırlanışı:
1- İç baklayı kaynar suda haşlayın.Benim baklalar 20 dakikada haşlandı yumuşadı.Sizde kontrol ederek haşlayabilirsiniz. Haşlanınca sıcak sudan çıkarıp soğuk suya alın(rengi canlı kalsın diye)
2- Soğanı yemekik şekilde ince ince doğrayın.Tencereye zeytinyağını alıp ısıtın ve soğanı ekleyip rengi dönenen dek pişirin.İç baklayı da ilave edin.Bir kaç dakika böyle kavurup üzerine tuz, şeker ve sarımsağı ekleyin.10 -15 dakika pişirin.Pişen baklayı oda sıcaklığında dinlendirip servis tabağına alın, üzerine bolca zeytinyağı gezdirip, kıyılmış dereotu serpin ve yarım limonu da sıkıp ve afiyetle tüketin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)