29 Mayıs 2014 Perşembe

KIRMIZI HAVUÇLU ELMALI TURTA







''Yüksel ki yerin bu değildir
 Dünyaya gelmek hüner değildir''
Alıntı.

Merhabalar;

      Çok kolay,leziz ve görsel olarak da şık bir turta tarifi var bugün.Elmalı turta.Evde yeterince elma kalmadığından ve dolapta bir tane mor havuç kalıp ziyan olmasın diye turtaya eklediğimden turtanın içi bir anda mor renge dönüştü.Siz sadece elmadan hazırlayabilirsiniz.Lezzet olarak aynı.Fark yok...

Malzemeler:
250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında olacak)
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kabartma tozu
yaklaşık 3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı vanilya özütü

Arası için:
4-5 adet elma (tercihen yeşil elma)
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı ceviz (istenmezse konmayabilir)

Üzeri için:
1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve yumurta sarısı karışımı.



                                                      

Hazırlanışı:
1- Tüm malzemeleri karıştırıp bir hamur yoğurun.Unu azar azar ve eleyerek ekleyin.Hamurunuz yumuşak poğaça hamuru kıvamında olmalı.Akışkan değil yani.

2-Elmaları rendeleyip toz şeker ile birlikte  yapışmaz bir tavaya dökün.Ve suyunu biraz çekene kadar pişirin.Suyunu tamamen çekmesin, o zaman içi kuru kalır.Cevizi ve tarçını ocaktan almaya yakın ekleyin.Ocağı kapatın ve soğuması için kenarda bekletin.

3- 30 cm turta ya da tart kalıbınızı yağlayın ve  tabanına yağlı kağıdı kesip yerleştirin.(Kalıp teflonsa keserken çizilmesin diye) Hamurun 4/3 ünü kalıba döküp elinizde yayın.Üzerine çatalla delikler açın.

4- Soğuyan iç harcını üzerine boşaltıp, düzeltin.

5- Üzerine artan hamurdan kafes yapabilirsiniz ya da benim yaptığım gibi yaprak kalıbı ile tek tek yaprak kesip yerleştirebilirsiniz.
    Diğer bir alternatif de artan hamuru derin dondurucu da 10-15 dakika bekletip rende ile üzerine rendeleyebilirsiniz.Bu en kolayı olur.

6- Eğer resimdeki gibi yaprak kesecekseniz ya da kafes yapacaksanız üzerine zeytinyağı ile incelttiğiniz yumurta sarısı sürün.


Afiyet olsun.





2 yorum :

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)