POFUDUK POĞAÇA
Hayırlı cumalar...
Bugün İzmir Fatih Kolejinden sınıf arkadaşım bana geldi...Geçmişi bol bol hatırladık.Aradan yıllar yıllar geçmiş...Zaman ne kadar hızlı akıyor.Aman Allah'ım yaşlanıyoruz!
Güzel günlerdi,iyi ki geldin sevgili Esoş:)
Sanırım hemen herkesin yaptığı bir tarif kendisi.Dışı sert içi yumuşak bir poğaça...Misafirlerinize mahçup olmayacağınız, gayet leziz, sürekli yaptığım tariflerden.
Malzemeler:
1,5 çay bardağı yoğurt
1,5 çay bardağı zeytinyağı
100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta (sarısı dışına beyazı içine)
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 u bardağı un
İçine:
Peynir ve maydanoz.Tuz karabiber ya da haşlanmış patates.
Hazırlanışı:
1- Yoğurt, zeytinyağı ve yumurta akını iyice çırpın ve tereyağı ekleyin.(Ben hiç bir zaman tereyağını tavada eritip de eklemiyorum.Yanma derecesi düşük olduğundan...Oda sıcaklığı yeterli oluyor.)
2- Elediğiniz un ve kabartma tozunu azar azar ekleyin.
3- Yumuşak bir hamur yoğurun.
4- 30 dakika dinlendirin.
5- Hamura yuvarlak ya da uzun şekiller verin, içine peynir ve maydonoz karışımı ekleyin ve kapatın.Kabardığı için çok büyük yapmayın.
6- Üzerine yumurta sarısını ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağını karıştırarak inceltip sürün.(zeytinyağı olmasa da olur.)
7- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Not:
Dışarda yarım saat dinlendirmek hamurun formunu değiştiriyor, daha leziz poğaçalarınız oluyor.
Afiyet olsun.
Sevgiyle kalın...
bernisbayram@yahoo.com
Konunun disinda ama,elmali kurabiyeye bayildim,emin ol arka arkaya 3 tane yedim,hamuru cok inceydi ve boll elmaliydi. Bence tarifini vermelisin.Eline saglik:)
YanıtlaSilFiliz'cim az önce ben de tarifi yazıp yayımladım.Sonra bir baktım sen mesaj yazmışsın.Çok memnun oldum beğenmene...Afiyet olsun:)
Sil