11 Temmuz 2014 Cuma

Böğürtlen reçeli






    Böğürtlen reçeli de diğer reçeller gibi yapılıyor aslında.Eğer uzun süre sonra yiyecekseniz ocaktan alınca, sıcakken kuru bir kavanoza doldurun, kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin.Bir gece bu şekilde kıpırdatmadan bekletin.Ertesi gün kapağa bastırın eğer ortasına basınca tık sesi gelmiyorsa hava almıyordur.Dışarda uzun süre dayanır.
Hemen tüketecekseniz zaten buzdolabına koymanız yeterli.

    Ben reçel hazırlarken hep güneşten de istifade ederim.O zaman daha az kaynatırım reçeli.Güneş hem daha parlak ve güzel bir renk veriyor hem de ocakta çok pişirip meyvenin dağılmasını önlüyor.





Malzemeler:
1 kg böğürtlen
3 su bardağı şeker (çok tatlı seviyorsanız 4 sb ekleyin)
1 yemek kaşığı limon suyu (ya da 1 çay kaşığı limon tuzu)
1 çay bardağı su

Hazırlanışı:
1- Böğürtlenleri yıkayıp tencereye alın ve üzerine şekeri döküp kendi suyunu bırakması için  6-7 saat kadar bekletin.

2- Süre sonunda tencereyi ocağa alın.Böğürtlen diğer pek çok meyve gibi bolca su bırakmıyor.Bu sebeple 1 çay bardağı suyu da ekleyin.Hafifçe tahta kaşıkla karıştırın.Üzerinde biriken köpükleri alın.

3- Kıvam almaya başlayınca limon suyunu da ekleyin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın.Böğürtlen reçeli ilk sulu gibi görünse de bekledikçe koyulaşıyor, bu yüzden fazla pişirmezseniz iyi olur.

4- Ben güneşte 1 gün beklettim ama bu imkanınız yoksa kısa sürede tüketecekseniz buzdolabına kaldırabilirsiniz.Uzun süre bekleyecekse reçel sıcakken kuru bir kavanoza doldurup, kapağını kapatıp ters çevirin, 1 gece bu şekilde bekletip vakumlanmasını sağlayın.Sonra güneş almayan bir yerse muhafaza edebilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)