23 Temmuz 2014 Çarşamba

İrmik helvası





    Selamun aleykum;
    Ramazanın son 10 günü içinde aranması gereken Kadir geceniz mübarek olsun.Allah tuttuğumuz oruçları ve dualarımızı kabul eder inşaallah.İşte bir ramazan da göz açıp kapayana dek geldi geçti.Şahsen ben hiç anlamadım bile...Eh seneye görüşmek üzere Ramazan...

    Markete gittiğinizde bazı gıdaların  organik olanlarını görmüşsünüzdür.Aynı markanın bir ürünü organik diye daha pahalıyken, organik olmayan ürünü çok daha ucuz.Niye? Sözümona pahalı olan daha doğal ortamda yetişmiş, zararlı ilaçlar kullanılmamışken ucuz olanın içinde kimyasallar mı dolu?Bu tüketiciyi kandırmak değil midir diye düşünmüşümdür hep.Dikkat etmeyen ya da fazla harcama istemeyen olan önemsiz mi? Bu kandırmacadan öte değil ...Birden aklıma geldi işte...

    İrmik helvası...Seviyorsanız bu ölçülerle harika bir tat çıkıyor ortaya...Hatta misafirlerinize yanında bir top dondurma ile ikram ederseniz hem göze hem mideye hitap eder:)
                   
Malzemeler:
1,5 su bardağı irmik
100 gr tereyağı
1 sb süt
1 sb su
1 sb tozşeker
1 avuç dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı vanilya özütü (obsiyonel)




Hazırlanışı:
1- İrmik, yağ ve fıstıkları tencereye koyun.Kısık ateşte 35-40 dakika kadar kavurun.İrmiğin ve fıstıkların renginin dönmesi gerekiyor.

2- Başka bir kaba süt, şeker vanilya özütü ve suyu ekleyip şeker eriyene dek karıştırın.İrmiğin kavrulması bitince bu sütlü karışımı ocaktaki irmiğin üzerine dökün.Kaynayıncaya kadar karıştırın.Göbek atmaya başlayınca ocağı ve  tenecerenin kapağını kapatın suyunu kendi kendine çekmesi için kenarda biraz bekletin.
Tarçınla süsleyip servis edin...

Bu  tariften 4 kişilik irmik helvası çıkıyor.

afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)