Sevgili görümcem Aydan dün sabah enfes bir börek hazırlamış.Görünce hemen tarifini istedim tabii.Adı 2 yufka böreği ama malzemelerde 6 yufka yazıyor çünkü 2 yufkada bir aynı yol izleniyor.Siz miktarını arttırıp azaltabilirsiniz.
Aslında Aydan'da yıllar önce perde pilav yemiştim.Ben böyle güzel böyle leziz bir pilav yemedim.Çok başarılıydı cidden.Onun da tarifini yakında vereceğim.Benim gibi tavuk yemez birisi sevdiyse gerisini siz düşünün artık...
Başka tariflerini de bekliyorum Aduş:) Mesela murtuğa,kincürik gibi:)) Ya da diğer Bayram fıstıkları hadi mutfağa!
Malzemeler:
Harç malzemeleri:
4 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı maden suyu
Ana malzeme:
6 ad yufka
Kıymalı harç için:
500 gr dana kıyma
1 ad soğan
1 ad patates
2 yemek kaşığı salça
İstediğiniz baharatlar
Maydanoz
Hazırlanışı:
1- Öncelikle kıymalı harcı hazırlıyoruz.Patatesi rendeleyin.Tavaya az yağ ekleyip patatesi biraz kavurun.Soğanı da rendeleyip ilave edin.Kıymayı ekleyip biraz daha çevirin.Kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.Arada karıştırmayı ihmal etmeyin.En son salça ve baharatları koyup altını kapatın.
2- Yufka dışındaki tüm harç malzemeleri bir kaseye koyup karıştırın.
3- Birinci yufkanın üzerine harçtan dökün ve ikinci yufkayı üzerine serin.Kenarlarını kare olacak şekilde 3 parmak katlayın.Kıymalı harçtan içine yayın ve rulo yapın.Geri kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
4- Üzerine yumurta sarısı sürüp üzeri pembeleşene kadar fırında pişirin.
Afiyet olsun
Çok nefis
YanıtlaSilAydan'ın pişirdiği her şey nefis:)
Sil