30 Ağustos 2014 Cumartesi

ORTASI ÇİKOLATALI FINDIKLI MİNİK KURABİYE




     Merhaba, 
     Nutellayı öyle ekmeğe sürmekle falan uğraşamam, çorba gibi kaşıklamayı seviyorum.Hazır gıdalara çoğunlukla sıcak bakmasam da galiba Nutella bunların dışında.(Eee arada kendimizide şımartmamız lazım .) İşin kötüsü bir başladım mı dibini görmeden duramiyorum.İşte öyle bir gündü mutfağa girdiğimde...:)

    Dedim ki hem kurabiye olsun hem de nutellalı olsun.Bir taşla iki kuş misali, konuklarıma da ikram edebileceğim enfes bir şeyler çıktı ortaya.Tarif kalori sorunu olmayanlara gelsin.

   İsterseniz üzerine marmelat da koyabilirsiniz...


Malzemeler:
100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı esmer toz şeker (beyaz da olur)
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
1 su bardağı un (elenmiş)
2-3 yemek kaşığı kakao
1 yumurta beyaz (üzeri için)
3/4 su bardağı kıyılmış fındık
ortasına koymak için nutella (ya da başka fındık kreması)

-  Geniş bir kasede, tereyağı ve esmer şekeri çırpın.Yumurta sarısı ve vanilyayı da ekleyin.Yavaş yavaş eleyerek unu ve kakaoyu ekleyin ve yoğurun.üzerini kapatıp buzdolabında yarım saat kadar bekletin.

-  Yarım saat sonunda dinlenmiş ve sertleşmiş olan hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın ve ortasına parmağınızla bastırıp çukur açın.Önce yumurta beyazına sonra da kıyılmış fındık parçalarına batırıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.

-  170 derecede 10-14 dakika pişirin.Eğer ortasındaki çukurlar kaybolmuş gibiyse fırından çıkar çıkmaz sıcakken tekrar parmağınızla çukur açın.Tamamen soğuduktan sonra çay kaşığı ile ortasına nutella ya da benmari erittiğiniz çikolatadan koyun...

afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)