GALETA UNU
Aslında hemen herkes biliyordur ama bir de ben yazayım dedim:)
Artmış veya bayatlamış ekmekleri israf etmemek için güzel bir yöntem.Yaptığımız bu galeta ununu köftelerde, poğaçalarda ve börek kızartmalarının dışında kullanabiliriz.
Köfteye ekmek ufalamak yerine galeta unu koymak daha pratik.Sigara böreği sardınız diyelim, hafifçe yumurtaya bulayıp galeta ununa batırıp kızartırsanız işte size değişik bir sunum...Galeta ununu biraz baharat ile lezzetlendirip halka soğan veya tavuk vs kızartırsanız lezzetini arttırmış olursunuz.
Üstelik yapımı da çok basit...
Hazırlanışı:
Bayat ya da taze farketmez ekmekleri küçük boy küp küp kesin.Fırın tepsisine dizin.Kızarıncaya kadar pişirin.
Ekmekler kızarınca fırından çıkarıp 10-15 dakika soğumaya bırakın.Rondoya ( ya da robota) alıp un haline gelene dek çekin.
Kavanoza koyup buzdolabına kaldırın.Haftalarca taptaze duruyor.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)