24 Ağustos 2014 Pazar

Yasemin'in kıymalı yufka böreği





 




   Merhabalar,
   Bayramda güzide illerimizden Van'daydık.Gerçekten görülmesi ve gezilmesi gereken şehirlerden birisi Van.Gezilecek o kadar çok yeri var ki... Yıllar önce ilk gittiğimde ne yalan söyleyeyim garip bir ön yargıya sahiptim.Fakat sonra gördüm ki harika bir şehir, gezilmesi gereken müthiş yerler ve candan insanlar ...Van kalesi, tekne ile gidilen Ak damar Adası,  suyu şifalı ve buz gibi:) Van gölü,  kedi evi, Hoşap Kalesi, Çavuştepe, Çarpanak Adası (kilise var) ve Van'a çok yakın Doğu Beyazıt'taki İshak paşa Sarayı ve Muradiye şelalesi benim şimdi aklıma gelenler. Bunların pek çoğuna gittim hepsini yakın zamanda paylaşacağım.

   Neyse konumuz yemek olduğuna göre sevgili eltim Yasemin'in hazırladığı enfes börek var sırada.Bizi yemeğe çağırdığında iftarda her zamanki müthiş lezzetler vardı sofrada.Tarifini vereceğim börek, İrfan Abi'nin kendi yoğurduğu çiğ köftesi, ayran aşı çorbası, soğanlı bulgur pilavı, komposto vs vs... Hepsi süperdi,ellerine sağlık Yasemin'cim...Bize geldiğinde mahcup olmamam için çok çalışmam lazım çook:)

   Bizi misafir ettiğin için çok teşekkürler Yasemin'cim...



İç harcı için:
Yarım su bardağı zeytinyağı ya da sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
3 yumurta


Ara harcı :
İstediğiniz miktarda kıyma
 2-3 adet orta boy soğan (bol soğan yakışıyor)

6 ad yufka




Hazırlanışı:
1- İç harç malzemesini bir kasede karıştırın.

2- Tepsiyi yağlayın.Birinci yufkayı serin.Kenar kısımları dışarıda kalsın.İkinci yufkayı ikiye bölün ve kırıştırarak birincinin üzerine yayın.İç harç malzemesini fırça yardımı ile sürün.

3- Üçüncü yufkayı üzerine serin.İç harcı sürün ve dördüncü yufkayı da kırıştırpı serin.Kıymalı ara harcı üzerine iyice yayın.

4- Kalan yufkalara da yukarıdaki aynı işlemi uygulayın.

5- Artan iç harçtan yufkaların en üstüne de döküp dağıtın.Fırında üstü pembeleşene kadar pişirin.

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)