Bizim evde sık pişen tariflerden birisi.Bu tarifi de yıllardır severek kullanıyorum.Hiç sorun çıkarmadı.Tarif önceki turta tariflerimle aynı olsa da görünümü farklı.Fikir vermesi açısından bu turtayı da beğeninize sunuyorum.
Çiçek yerine herhangi başka bir kalıp da kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında olacak)
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kabartma tozu
3 su bardağı un (yaklaşık)
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
Arası için:
4-5 adet elma (tercihen yeşil elma) (ben 1 tane de havuç rendeledim.)
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı ceviz (istenmezse konmayabilir)
Hazırlanışı:
1- Tüm malzemeleri karıştırıp bir hamur yoğurun.Unu azar azar ve eleyerek ekleyin.Hamurunuz yumuşak poğaça hamuru kıvamında olmalı.
2- Elmaları rendeleyip toz şeker ile birlikte suyunu biraz çekene kadar pişirin.Suyunu tamamen çekmesin, o zaman içi kuru kalır.Cevizi ve tarçını ocaktan almaya yakın ekleyin.Ocağı kapatın ve soğuması için kenarda bekletin.
3- 30 cm turta ya da tart kalıbınızı yağlayın ve tabanına yağlı kağıdı kesip yerleştirin.(Kalıp teflonsa keserken çizilmesin diye) Hamurun 4/3 ünü kalıba döküp elinizde yayın.Üzerine çatalla delikler açın.
4- Soğuyan iç harcını üzerine boşaltıp, düzeltin.
5- Üzerine ayırdığınız hamurdan kafes yapın.
Diğer bir alternatif de artan hamuru derin dondurucu da 10-15 dakika bekletip rende ile üzerine rendeleyebilirsiniz.
6- Üzerine sadece kafes yerlerine gelecek şekilde dikkatlice zeytinyağı ile incelttiğiniz yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)