ARAPSAÇI VEYA REZENE VEYA MAYANA
Ben aşağıdaki şekilde yapıyorum ancak bazı Giritliler şevketi bostan, bamya ve arapsaçı yemeğine soğan ilave etmeden pişiriyorlar.Soğanın lezzet verdiğini düşündüğümden ben eklerim hep.
Çok faydalı ve değişik bir tadı olan (anason gibi) arapsaçı ya da diğer adı ile rezene yemeğini senede birkaç kez yemek gerekliymiş.Pişerken sanki evde rakı imalathanesi kurmuşsunuz gibi kokular yayılabilir.:)
Girit usülü arapsaçı
Malzemeler:
1/2 kg yağsız kuzu eti
1/2 kg arapsaçı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 orta boy soğan
tuz
Terbiyesi için:
1 silme tatlı kaşığı un
1/2 limon suyu
Hazırlanışı:
1- Öncelikle zeytinyağını ve kuşbaşı eti tenecereye alıp pişiriyoruz.Gerekirse biraz sıcak su ilave ediyoruz.
2- Soğanı yemeklik doğrayıp et ile birlikte kavuruyoruz.
3- Arapsalarını iyice yıkayıp sap kısımlarındaki kalın yerlerini atarak, taze yerlerini ve ot taraflarını ilave ediyoruz.Üzerine sıcak su ilave edip yarım saat pişiriyoruz.
4- Un ve limon suyunu bir kasede çırpıp, yemeğin suyundan biraz ilave ederek tekrar çırpıp yemeğin içine terbiye olarak ekliyor ve karıştırıyoruz.
5- 5-10 dakika daha terbiye ile pişirip altını kapatup servis ediyoruz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)