4 Haziran 2020 Perşembe

SEMİZOTU SALATASI



SEMİZOTU SALATASI

Salata ya da pirinçli yemek olarak tükettiğimiz semizotu aslında şifa depolarından biri.Üstelik saksıda bile çok çabuk ve kolay yetişebiliyor.Bir kere toprağa tohumu döküldüünde artık her yıl aynı toprakta çıkmaya devam edişyor.Sadece bol su isteyen bir bitki o kadar.

Üzerine kuruton, peynir ya da ton balığı ile de tüketilebilir.

Malzemeler:
1 demet semizotu
1 adet kuru soan veya 2-3 tane taze soğan
2 adet domates
salatalık
Arzuya göre zeytinyağı
Limon suyu ya da sirke
Tuz

Yıkayıp, suyunu alduğınız semizotlarını elinizle paralara ayırın.Vitamini kaybolmasın diye ben bıakla değil elimle kopartıyorum.Domates ve salatalıkları soyup küp doğrayın.Soğanı ekleyin.
Zeyinyağı, limon ve tuzu ekleyip harmanlayın.Dilerseniz örek uotu serpiştirin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)