8 Haziran 2020 Pazartesi

Balık çorbası



BALIK ÇORBASI

     Merhaba herkese;
     Onlarca değişik şekilde yapılan balık çorbasını ben aşağıdaki şekilde yapıyorum.Aslında çoğu zaman içine un koymuyorum.Sebze çorbası gibi pişiriyorum.Çünkü öyle hem daha sağlıklı hem daha az kalorili oluyor.Sık yaptığım bir çorba olduğundan kilo aldırmasın bari....Tabii unla terbiye yapıldığında da gayet güzel oluyor.

    Yenilen hemen her türlü balığı denedim.Levrek gibi büyük balıklarla yapımı ve ayıklaması daha kolay oluyor.Ayrıca et paraları daha büyük kalıyor.

     Kılçık kalmadığına emin olmak için balık haşladığınız suyu çorbaya eklemeden önce süzmenizi öneririm. Balık suyu esas lezzeti verdiğinden sakın dökmeyin ve çorbaya ekleyin.Son olarak sebze suyunu da kontrollü ilave edin.Boşa gitmesin faydalı ya o yüzden.Azar azar ilave edelim...

Malzemeler:
1 adet levrek (ya da hangi balık varsa yenebilen her balıkla oluyor.)
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet patates 
Bir kaç defne yaprağı (varsa çok iyi olur, balığa çok yakışıyor)
Varsa kereviz sapı
2 yemek kaşığı un
5 su bardapı kadar su
1 avuç maydanoz
1/2 çay bardağı pirinç
Tuz, karabiber,kekik
Yarım limon suyu

Hazırlanışı:
   Eğer sebzeleri blenderdan geçireceğim derseniz büyük büyük doğrayıp haşlayın.Ama taneli olsun çorbam derseniz o zaman küp küp doğrayın.Burası size kalmış.

1- Derin tencereye yeteri kadar suyla birlikte küçük doğradığınız patates, havucu alın.Yıkadığınız pirincide ekleyin ve  yumuşayana dek pişirin.

2- Ayrı bir tencerede dörde böldüğünüz soğan, defne yaprakları ve biraz suyla balığı 15-20 dakika pişirin.Balık haşladığınız suyu kesinlile dökmeyin.Onu kullanacağız.Pişince balığın suyunu süzüp ayırın.Balıkları da didikleyin.Etleri kalsın.Kenarda bekletin.(Defne yapraklarını atın)

3- Pişen sebzelerin olduğu tencereye pişen ayıklanmış balıkları atın.Üzerine önceden kenara ayırdığınız balık suyunun gerekeni kadar ekleyin.
Bir kasede un ve limon suyunu çırpın. Çorbanın suyundan bir kepçe ekleyip çırpın ve balık çorbasına ilave edin.Doğradığınız maydanzou da ekleyip karıştırın, 5 -10 dakika daha pişirip altını kapatın.

Balığın suyunun önce gereken kadarını ekleyin.Çorbada pirinç ve un olduğundan bekledikçe koyulaşacaktır.O zaman gerisini de eklersiniz.
Afyet olsun

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)