CENNET HURMALI PANNA COTTA
Hem kolay hem lezzetli ve hafif olduğundan sık yaptığım bir tatlı.Hangi mevsimdeysek onunla deniyorum:)
Görseldeki gibi 8*5 cm kasede 5 adet tatlı için:
Malzemeler:
200 ml krema
200 ml süt
1/ sb toz şeker (50 gr)
1/2 yemek kaşığı toz jelatin (açmak için 2 yemek kaşığı su)
200 ml krema
200 ml süt
1/ sb toz şeker (50 gr)
1/2 yemek kaşığı toz jelatin (açmak için 2 yemek kaşığı su)
Cennet hurması ile pelte yapmak için:
cennet hurması (kabuğu soyulmuş)
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tozşeker(damak tadınıza göre ayarlayın.)
Hazırlanışı:
1- Krema, süt ve şekeri tenecereye alıp ısıtın.Kesinlikle kaynatmayın.Sadece ısıtmak yeterli.
2- Bir kaseye 2 yemek kaşığı suyu alıp jelatini de içine atıp karıştırın.Isıttığınız sütlü karışımdan 1 kepçe jelatinli suya ekleyin karıştırın ve sonra bu karışımı tenceredeki süte ekleyin.El çırpıcısı ile iyice homojen olana dek karıştırın.
3- Bu kadar.Sonra tatlıyı kepçe ile kaselere paylaştırın.Sıvı bir karışım oluyor ama dolapta 3-4 saat bekleyince sertleşip istenen kıvama ulaşıyor.
4- Üzerine pelte yapmak için küçük tencereye soyduğunuz cennet hurmasının içini ve damak tadınıza göre şeker ekleyip, 1 yemek kaşığı nişasta ile pişirin.Tatlı 1 saat dolapta kalıp biraz sertleştikten sonra ılıyan pelteyi üzerine dökebilirsiniz.
Afiyetler olsun
cennet hurması (kabuğu soyulmuş)
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tozşeker(damak tadınıza göre ayarlayın.)
Hazırlanışı:
1- Krema, süt ve şekeri tenecereye alıp ısıtın.Kesinlikle kaynatmayın.Sadece ısıtmak yeterli.
2- Bir kaseye 2 yemek kaşığı suyu alıp jelatini de içine atıp karıştırın.Isıttığınız sütlü karışımdan 1 kepçe jelatinli suya ekleyin karıştırın ve sonra bu karışımı tenceredeki süte ekleyin.El çırpıcısı ile iyice homojen olana dek karıştırın.
3- Bu kadar.Sonra tatlıyı kepçe ile kaselere paylaştırın.Sıvı bir karışım oluyor ama dolapta 3-4 saat bekleyince sertleşip istenen kıvama ulaşıyor.
4- Üzerine pelte yapmak için küçük tencereye soyduğunuz cennet hurmasının içini ve damak tadınıza göre şeker ekleyip, 1 yemek kaşığı nişasta ile pişirin.Tatlı 1 saat dolapta kalıp biraz sertleştikten sonra ılıyan pelteyi üzerine dökebilirsiniz.
Afiyetler olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)