SÜTLÜ SEBZE ÇORBASI
Yoğurtla da yapılsa sütle olanı da haif ve ayrı bir lezzetli oluyor.Üstelik kesilme derdi de yok...Mevsim sebzeleri ne ise onu kullanabilirsiniz.Patates ve havuç demirbaş ,onun dışındakileri hangi mevsimdeysem ona göre hazırlarım...Şöyle yaptım:
Malzemeler:
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Tereyağı, zeytinyağı
tuz, karabiber
pırasa, brokoli ve kerevizde ekledim ben mevsimi olduğundan.
terbiyesi için:
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
4-5 bardak su
Hazırlanışı:
1- Tencereye yağı alıp ince doğradığımız soğanları çevirin.Tüm sebzeleri küp küp doğrayıp içine atın ve 10 dakika kadar çevirin.
2- Sebzelerin için e unu ekleyin.Karıştırıp sütü ilave edin.Sürekli karıştırarak malzemenin birbirine geçmesini sağlayın.Gerekli miktarda suyu da ilave ddin.Tuz, karabiber ekleyip servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)