NARLI CHEESECAKE
Her zaman büyük pişirdiğim cheesecake i bu sefer küçük tart kalıplarında pişirdim.Tarif 18 cm kalıp ya da 4 tane küçük kalıp için.Büyük kalıpla yaptığımda kremalı kısmı daha yüksek, diğerinde daha az oluyor ama lezzetinden bir şey kaybetmiyor.Aynısının tart halini de hazırladım.Varsa mascarpone peyniri ile daha güzel olur tabii, ancak her zaman elimin altında bulunmadığından labne ile yapıyrum.Gayet güzel oluyor.
18 cm tart kalıbı ya da 4 tane küçük tart kalıp içindir.
Tabanı için:Ev yapımı kurabiye ya da 2 paket burçak/yulaflı bisküvi
100 gr treyağı
Kreması için:
1 paket labne peyniri (400 gr)
2 yumurta
1 çay bardağı (süzme) yoğurt ya da sıvı krema
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
Üst kreması:
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 adet narın suyu
2 yemek kaşığı şeker (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.)
Hazırlanışı:
1- Fırını önceden 170 derecede ısıtın.Küçük bir tavaya tereyağını koyun ve biraz erimesini sağlayın.Bisküvileri (ben fazla kurabiye ya da bisküvi yapmışsam buzdolabı poşetine doldurup derin dondurucuya atıyorum hep.Böylece cheesecake tabanım hep hazır ve ev yapımı oluyor.) rondoya atıp un haline getirin.Üzerine erimiş ve ılımış tereyağını döküp tekrar rondoda çekip 2 malzemenin birbirine geçmesini sağlayın.
Küçük tart kalıplarınıza(ya da 1 tne 18 cm kalıp) bisküvileri döküp kaşığın tersi ile iyice bastırın, düzleştirin.Buzdolabında bekletin.
2- Labne peynirini süzgecin üzerinde suyunu bırakması için biraz bekletin.Süzme yoğurdunuz yoksa normal yoğurdunuzu da aynı şekilde süzgeçte bekletin.(peynirin suyu, kıvamı olumsuz etkiler)
3- Yumurta sarılarını ve şekeri çırpın. Suyu süzülen labne ve yoğurdu (ya da kremayı) ekleyin.Çırpın.
4- Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını kar haline gelene kadar çırpın.Unu ekleyin.Beyazları sarıların olduğu peynirli karışıma nazik hareketlerle akları söndürmeden spatula ile yedirin.
5- Buzdolabından kalıpları çıkarın.Üzerine peynirli karışımı döküp düzleştirin.Önceden ısınmış fırında 30 dakika pişirin.Kalıbınız 18 cm ise daha fazla pişirmeyin.Ortası sallanıyor olsa da soğudukça sertleşir. (18 cmden büyükse 5 dakika daha tutabilirsiniz.)
6- Üst krema malzemelerini küçük bir tencereye alıp karıştırın.Malzeme bütünleşince kısık ateşte pişirmeye başlayın.Göbek atmaya başlayınca ocaktan alın.Ilıması için kenarda bekletin ve kabuk tutmaması için arada bir karıştırın.Ilıyınca tartınızın üzerine kaşıkla düzgünce yayın ve cheesecake inizi buzdolabına kaldırın..Enfes peynirli kekiniz hazır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)