16 Kasım 2020 Pazartesi

TAVADA PALAMUT






Malzemeler:

2 ad dilimlenmiş palamut (balıkçınıza itina ile temizleyip, dilimlettirin.)

1/2 su bardağı mısır ve galeta unu karışımı

1,5 tatlı kaşığı tuz

Ben una baharat da ekliyorum.Karabiber, kırmızı biber vs...

Kızartmak için zeytinyağı (ya da sıvıyağınız)


Hazırlanışı:

1- Dilimlenen balıkları iyice yıkadım.Suyunun süzülmesi için süzgeçde beklettim.

2- Palamutları arkalı önlü olacak şekilde tuzlu (ve isterseniz baharatlı) una bulayıp kızgın yağa atıp arkalı önlü kızartın.

3- Pişince yağı süzülmesi için peçete üzerine alıp hemen servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)