KABAKLAMA TARİFİ
Evde kalan kabakları nasıl yapsam derken bulduğum güzel bir yemek...Yapımı kolay, tadı ekşili ve güzel Gaziantep mutfağına ait geleneksel bir yemek.
Malzemeler:
1 adet soğan
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
200 gr kuşbaşı dana eti
2-3 adet kabak
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay vardağı sumak ekşisi (yoksa nar ekşisi)
tuz, karabiber,pul biber,kekik, nane
Hazırlanışı:
1- Et ve nohudu önceden haşlayın.
2- Tencereye zeytinyağını alın.Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin.Soğanların rengi değişince salçayı ve küp doğradığınız kabakları ekleyin.Üzerini geçecek kadar sıcak su ya da et suyu ilave edin.Kısık ateşte çok az pişirin.Zaten kabak çabuk pişiyor.
3- Kabaklar yumuşayınca nohut ve eti ekleyin.Küçük doğradığınız sarımsakları ve baharatları ilave edin.Sumak suyunu da ilave edin.Biraz çevirip ocağı kapatın.
4- Bir tavada tereyağı/zeytinyağı ve naneyi kızdırıp yemeğin üzerine dökün.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)