ARPACIK SOĞANLI YAHNİ
Malzemeler:
300 gr kadar kuzu eti
20-30 tane arpacık soğan
1 yemek kaşığı salça
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz,karabiber,kimyon
Hazırlanışı:
1- Tencereye zeytinyağını alıp ısıtın.Kuşbaşı doğranmış eti alıp önce harlı ateşte etler suyunu salıp renk değitirene kadar sürekli karıştırarrak kavurun.Ardından etlrin üzerini çok az geçecek kadar su ekleyip kaynamaya bırakın.Kaynayınca altını kısıp etler suyunu çekip yumuşayana dek pişirin.
2- Et pişince 1 çorba kaşığı salçayı ilave edin.Karıştırın ve etlerin üzerini geçecek kadar tekrar su ilave edin.Son olarak ayıklanıp temizlenmiş arpacık soğanları üzerine ekleyin.Damak tadınıza göre tuz, karabiber, kimyon vs yi de ekleyip ocağın altını kısıp soğanlar yumuşayana dek pişirin.
Soğanların dağılmaması için çok sık karıştırmayın.İsterseniz içine haşlanmış nohut da ekleyebilirsiniz.Soğanlı yahni piştikten sonra 5 dakika dinlendirip servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)