DAMLA ÇİKOALTALI KURABİYE
Bu tariften orta büyüklükte yaklaşık 10-15 kurabiye çıkıyor.
Malzemeler:
115 gr. tereyağı
1 su bardağı tozşeker (yarı yarıya esmer ve beyaz şeker)
1 yumurta
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
1 su bardağı damla çikolata
1,5 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker (yarı yarıya esmer ve beyaz şeker)
1 yumurta
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
1 su bardağı damla çikolata
1,5 su bardağı un
Hazırlanışı:
1- Oda ısısındaki tereyağı ve şekeri rengi açılana dek mikserle çırpın.
2- Yumurta ve vanilyayı da ilave edin.
3- Kuru malzemeleri ayrı bir kaba eleyip bu karışıma ekleyin.Çikolatayı da ilave edip kaşıkla karıştırın.
4- Yağlı kağıt serili tepsiye kurabiyeleri 2 kaşık yardımı ile sıralayın.Hamur sert bir hamur değil.Ele yapışması lazım.O yüzden bir kaşık hamur alıp tepsiye dizerken de diğer bir kaşıkla iterek bırakılması uygun olur.Elle yuvarlamak güç oluyor.Hamur yayılacağı için çok yayvan bırakmayın ama top şeklinde de bırakmayın.Yayılacağını hesaplayarak tepsiye dizin.
160 derece fırında 10-15 dakika yetiyor.İlk çıktığında yumuşak oluyor, soğuyunca sertleşiyor o yüzden 15 dakikayı aşmayın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)