ELMALI KURABİYE
Sürekli yaptığım elmalı kurabiyelerimin arada şekillerini değiştiriyorum.Bu şekilde de üstü kıtır kıtır olduğundan yemesi daha keyifli oldu.Ama tabii benim gibi nemli bir yerde yaşıyorsanız bir süre sonra yumuşaması olası... Bu tariften yaklaşık 30 -35 adet çıkıyor.
Malzemeler:
160 gr tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 adet kabartma tozu
2-3 su bardağı un
İç harcı için:
5-6 adet elma (yeşil olursa daha iyi olur)
1 çay bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı tarçın
isterseniz biraz dövülmüş fındık ya da ceviz içi
Hazırlanışı:
1- Un dışındaki tüm malzemeleri yoğurma kabına alın.
2- Unu da eleyerek azar azar ekleyin ve yumuşak bir hamur yoğurun.
3- Hamurunuzu buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.
4- Hamuru tezgahta açın.İnce olmalı.(çok ince de değil ama kalın da değil) Kare şekilli kesici ile kesip ortasına 3-4 kesik atın.Ben hamur kesici kullandım.Bıçak ile de kesilebilir.Harcı ortasına koyup şekildeki gibi kıvırın.Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
5- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pembeleşene kadar pişirin.
Afiyet olsun
bernisbayram@yahoo.com
Afiyet olsun
bernisbayram@yahoo.com
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)