Haşhaşlı tatlı
Malzemeler:
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı yoğurt
3 adet yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı zeytinyağı (ya da sıvı yağ)
2 adet kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya özü
1 su bardağı un
Şerbet:
1,5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
Birkaç damla limon suyu
Hazırlanışı:
1- İlk önce şerbeti hazırlıyoruz.Suyu ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın.Kaynayınca kenara alıp limon suyu sıkın ve soğumaya bırakın.
2- Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp iyice çırpın.Krema kıvamına gelince un dışındaki malzemeleri ilave edin.En son unu da ilave edip iyice çırpın.Yağladığınız 26 cm uvarlak borcama ya da 28 cm kare borcama hamuru döküp önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
3- Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı geçince soğumuş olan şerbeti üzerine eşit oranda dökün.Krem şantiyi pek sevmediğimden fıstıkla süsledim.Ancak dilerseniz su/süt ile hazırladığınız krem şanti ile tatlı tamamen soğuyunca süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)