Bugün ayran aşı çorbası var menüde.Bu çorbayı güzide ilimiz Van'da yemiştim.Gayet güzel, besleyici ve hafif.Denemediyseniz tavsiye ederim.
Kimisi içine 1 kaşık un da ilave ediyor ancak buğday pişince çorbaya kıvam vermek için yeterli nişastası olduğundan ben gerek duymuyorum.Bu şekilde bile bekleyince kıvamı artıyor.Tüm çorbalar gibi durdukça koyulaşıyor, yemeden önce az sıcak su takviyesi ile açabilirsiniz.
Dilerseniz ince doğranıp haşlanmış kabak ve nohutta ekleyebilirsiniz.
Bu tariften 4 kase çorba çıkıyor.
Malzemeler:
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 su bardağı haşlanmış buğday (pişmemiş halde yarım su bardağı ediyor)
1 su bardağı kadar ince kıyılmış ıspanak ya da pazı otu
Su
Hazırlanışı:
1- Önce buğdayı haşlayıp pişirin.Otlarınızı ince ince kıyın.
2- Derin kasede yoğurt ve yumurtayı çırpın. Tencereye alıp kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.(sürekli karıştırılmazsa yoğurt kesilebilir)
3- Haşlanmış buğdayı ve ince kıydığınız ıspanağı (ya da pazı otunu) ilave edin.Dilerseniz biraz maydanoz ve dereotu da koyabilirsiniz.Biraz su ekleyin.
4- Yeşilliklerin rengi dönene dek (yaklaşık 5-10 dakika) pişirin.Sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)