9 Eylül 2014 Salı

DÜDÜKLÜ TENCEREDE TAZE FASÜLYE







     Tabii klasik şekilde tencerede yapılır aslında ancak ben son zamanlarda düdüklüde çok sık taze fasülye pişiriyorum.Kesinlikle zamandan tasarruf.Ayrıca fasülyenin vitamini ve suyu da içinde kaldığından hem daha besleyici hem daha lezzetli.Tüm malzmeleri tencereye at.20 dakika sonra hazır...


Malzemeler: Yarım kg taze fasülye
3 ad domates
1 orta boy soğan
 2 diş sarımsak (doğranmış)
 1 çay kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
isteğe göre karabiber, kırmızı biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su



Hazırlanışı:
1- Fasülyeleri yıkayın. Varsa baş ve uç kısmını ve kenarındaki kılçıkları alarak temizleyin.Ortadan ikiye bölün.

2-Tencerenin en altına kıyılmış soğanları, doğranmış sarımsağı koyun.Üzerine ayıklanmış fasülyeyi, domatesi, zeytinyağını, tuz, şeker ve yarım çay bardağı suyu ilave edin.

3- Düdüklünün kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.Düdüğü ötmeye başlayınca düdüğü indirip (ya da pişirme ayarına getirip)10 dakika kısık ateşte pişirin.(Düdüklünüzün talimatına göre hareket etmeyi unutmayın)

4- 10 dakika pişirdikten sonra 15 dakika kadar da soğuyup dinlenmesi için bırakın ve soğuyunca servis edin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)