6 Aralık 2020 Pazar

İrmik tatlısı


                 







 LOKMALIK İRMİK TATLISI

Kolay ve lezzetli değişik bir tatlı.Şöyle yaptım.

Malzemeler:
 1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı zeytinyağı (ya da sıvıyağ)
1/2 su bardağı irmik
1 yumurta
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
2 su bardağı un

Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Birkaç damla limon suyu

Hazırlanışı:
1- Önce şerbeti hazırlayın.(tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak)

2- Un dışındaki tüm malzemeleri yoğurma kabına alın.Unu da eleyerek azar azar ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.

3- Hamuru mandalina büyüklüğünde bezeler haline getirin.Her bezeyi oklavadan biraz kalın olacak şekilde çubuk şeklinde yuvarlayın.Tezgaha irmik serpin.Hamuru irmik üzerinde yuvarlayarak dışının kaplanmasını sağlayın.Sonra bıçakla kare ya da baklava dilimi şeklinde küçük küçük kesin.Bu dilimleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.180 derece fırında kızarana kadar pişirin.(15-20 dakika yetiyor)

4-Pişen tatlıyı borcam tarzı biraz derin bir kaba alın.Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra (yani ilk sıcaklığı geçtiğinde) üzerine soğumuş şerbeti dökün.Üzerini kapatın ve 5 saat kadar şerbetini iyice çekmesi için bekletin.Sonra servis edip afiyetle yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)