12 Şubat 2021 Cuma

ALMAN EKMEĞİ







ALMAN EKMEĞİ

Bizim paskalya çöreğine ya da zadig çöreğine çok benziyor.Farkı içine krema konması.Yumuşacık ve çok lezzetli.Benim en sevdiğim çöreklerden birsidir.Tarif için Aydan!a çok teşekkür ederim...

Bu tariften 3 adet büyük boy çörek çıkıyor.

Malzemeler:
1/2 su bardağı süt (ılık)
1/2 paket sıvı krema ( 100 ml)
1 paket kuru maya ( ya da 21 gr yaş maya)
1/2 su bardağı toz şeker 
1 çay kaşığı tuz
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
60 gr tereyağı
500 gr un (yaklaşık 3,5 su bardağı)

Hazırlanışı:
1- Un dışındaki tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.Eleyerek unu ilave edin ve yumuşak bir hamur yoğurun.Hamuru toparlamak için ben elime zeytinyağı sürüp yoğuruyorum.Fazla un ekleyip hamuru sertleştirmekten daha iyi bir yöntem.Mayalanması için üzerini kapatıp yarım saat kadar kenarda bekletin.Hamur iki katına çıkınca mayalanmış demektir.

2- Hamuru 3 eşit parçaya bölün.Her bir hamuru saç örgüsü şeklinde örün.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve mayalanması için yarım saat daha bekletin.Üzerine yumurta sarısını sürüp, haşhaş, susam, ceviz ya da fındık serpin.Önceden ısıttığınız 160 derece fırında üzeri pembeleşene dek pişirin.(20-25 dakika)
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)