18 Şubat 2021 Perşembe

TAHİNLİ KURABİYE




                                   

TAHİNLİ KURABİYE

Malzemeler:

1 su bardağı  zeytinyağ (ya da sıvı yağ)
1 yumurta sarısı (beyazı üzerine sürülecek)
1 su bardağı tahin
1 su bardağı toz şeker
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Üzerine:
Artan yumurta beyazı, file badem veya toz şeker veya fındık ya da ceviz (tercih sizin)

Hazırlanışı:
1- Un dışındaki tüm malzemeleri karıştırma kabına alın.Unu eleyerek ve azar azar ilave ederek bir hamur yoğurun.(Unu bir anda eklemeyin.O zaman hamuru toparlamak zor olur.)

2- Hamurdan cevizden biraz büyük toplar yapıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayın.Hamur toplarını önce yumurta beyazına bulayın sonra file badem ya da ceviz kırıklarına batırın.Ya da benim yaptığım gibi 1 çay kaşığı toz şeker serpin.
Hamuru elle şekillendirmek zorsa dondurma kaşığı ile toplar yapabilirsiniz.Hamur fırında yayıldığı için yüksek toplar yapabilirsiniz.
Eğer toz şeker kullanacaksanız hamuru yumurta beyazına bandırıp tepsiye dizin ve üzerine bir tutam şeker serpin.

3- Önceden ısıttığınız 175 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)