Mereng ile buradayım bugün.Gayet basit ve seviyorsanız lezzetli bir tarif.
Püf noktası uzun çırpmakta saklı.Kullandığınız karıştırma kabınız tamamen kupkuru olmalı.Kap aynı zamanda cam ya da çelik olmalı.Yumurta akları başlamadan 1 saat kadar önce dolaptan çıkarılmalı.
Malzemeler:
2 yumurta akı
1 çay bardağı pudra şekeri (100 gr)
1 çay kaşığı vanilya özütü yoksa 1 paket vanilin
1 fiske tuz
Hazırlanışı:
1-Fırını 80 derece de ısıtmaya başlayın.
2-Oda sıcaklığındaki yumurta aklarına bir fiske tuz ekleyip kupkuru bir cam ya da metal kasede bembeyaz ve sert olana dek (3-4 dakika) çırpın.
3-Pudra şekerini yavaş yavaş ekleyip 3-4 dakika daha çırpmaya devam edin.Vanilya ekleyin.
Renkli yapmak isterseniz çok az ggıda boyası ekleyebilirsiniz.
4-Sert kıvama gelince sıkma torbasına doldurup istediğiniz şekilde yağlı kağıt serili tepsiye sıkın.
(Sıkma torbası yerine buzdolabı poşetinin kenarını delerek yuvarlak şekilde de sıkabilirsiniz.)
80 derece fırında 1 saat pişirin.Piştikten sonra fırın kapağını açıp soğuyana kadar fırının içinde bekletiyoruz.
Bu kadar...Enfes merengleriniz afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)