3 Eylül 2020 Perşembe

MERENG (BEZE) TARİFİ





Merhabalar herkese;
Mereng ile buradayım bugün.Gayet basit ve seviyorsanız lezzetli bir tarif.
Püf noktası uzun çırpmakta saklı.Kullandığınız karıştırma kabınız tamamen kupkuru olmalı.Kap aynı zamanda cam ya da çelik olmalı.Yumurta akları başlamadan 1 saat kadar önce dolaptan çıkarılmalı.


 


Malzemeler:
2 yumurta akı 
1 çay bardağı pudra şekeri (100 gr)
1 çay kaşığı vanilya özütü yoksa 1 paket vanilin
1 fiske tuz

Hazırlanışı:
1-Fırını 80 derece de ısıtmaya başlayın.

2-Oda sıcaklığındaki yumurta aklarına bir fiske tuz ekleyip kupkuru  bir cam ya da metal kasede bembeyaz ve sert olana dek (3-4 dakika) çırpın.

3-Pudra şekerini yavaş yavaş ekleyip 3-4 dakika daha çırpmaya devam edin.Vanilya ekleyin.
Renkli yapmak isterseniz çok az ggıda boyası ekleyebilirsiniz.

4-Sert kıvama gelince sıkma torbasına doldurup istediğiniz şekilde yağlı kağıt serili tepsiye sıkın.
(Sıkma torbası yerine buzdolabı poşetinin kenarını delerek yuvarlak şekilde de sıkabilirsiniz.)
80 derece fırında 1 saat pişirin.Piştikten sonra fırın kapağını açıp soğuyana kadar fırının içinde bekletiyoruz.

Bu kadar...Enfes merengleriniz afiyet olsun.

                      



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)