İNCİR UYUTMASI
hem pratik hem hafif ve rafine şeker kullanılmadan yapılan kökeni Osmanlı mutfağına dayanan eski bir tatlı.Şeker konulmadan yapmanızı öneririm.İncirin tadı fazlasıyla yetiyor bence.Farklı farklı tarifler var.Ben aşağıdaki şekilde yaptım.
Malzemeler:
8-9 tane kuru incir
2,5 su bardağı süt
Hazırlanışı:
1- İncirleri sıcak suyun içinde 1 saat kadar bekletin.
2- Yumuşayınca minik küpler halinde doğrayın.
3- Sütü tencereye alıp ısıtın.Yoğurt mayalama sıcaklığından çok az daha sıcak olunca altını kapatın.
4- Sıcak sütten kepçeyle alıp derin kasedeki incirlerin üzerine konulur.İncirli sütü el blenderı ile biraz da parçalı kalacak şekilde çekilip kaselere pay edilir.
5- Kaselere pay edip kaselerin üzerine çay tabağı vs kapatıp üzerini yoğurt mayalar gibi ince bir bez ile hafifçe örtün.
6- 2 saat kadar uyutulur.Sonra buzdolabında 2-3 saaat dinlendirildikten sonra servis yapılır.
afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)