2 Eylül 2020 Çarşamba

PEPEÇURA (kokulu üzüm peltesi)




Panna Cotta üzerine ne döksem diye ararken rastladığım Doğu Karadeniz yöresine ait Isabella üzümle yapılan bir tatlı.Panna Cottanın üzerine eklemek için yaptım, harika oldu.Bu şekilde  tatlı niyetine yenen az şekerli hoş bir tatlı.kokusu ve kendine özgü rengi müthiş.

Malzemeler:
1 kg ayıklanmış kokulu siyah üzüm
4 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker (şeker miktarını damak tadınıza göre azltıp arttırabilirsiniz.)
4 yemek kaşığı mısır unu  (normal un ile yaptım)
2 yemek kaşığı nişasta

Hazırlanışı:
1- Üzümleri yıkayıp tanelerini ayıklayıp  tencereye alın.4 su bardağı su ile orta ateşte pişirin.Kaynamaya başlayınca 10-15 dakika daha kısık ateşte pişirin.

2- Başka derin bir tencereye süzgeç koyup üzümleri burada süzün.Kabuk ve çekirdekleri süzgecin üst kısmında kalana dek kaşıkla bastıra bastıra ezdim.

3- Bir kasede un, nişasta,şeker ve 1 kepçe de üzüm suyu ilavesi ile açarak üzüm suyunun olduğu tencereye alın.İyice karıştırdıktan sonra ocağı açıp karıştırarak pişiirn.Pişen tatlıyı kaselere aktarın.Soğuyunca servise hazır.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum bekliyorum hadi deneyip yazın:)